Skip to main content
najaarsweekendkipmethefdak2023

Verslag najaar weekend 15-16-17 september 2023

We waren dit najaar op NCC camping "De Distel" in Zeewolde, waar we in 2011 ook waren. Even een stukje geschiedenis: Zeewolde ligt in het zuidelijke deel van de provincie Flevoland, aan het Wolderwijd en Nuldernauw. De naam "Zeewolde" verwijst naar het oerbos dat hier voor de jaartelling groeide en dat later door de zee is overspoeld. Rond het jaar 790 na Christus lag er een dorp nabij het huidige Zeewolde, genaamd "Seaewald". Door overstromingen in de latere middeleeuwen is dit dorp verzwolgen door de Zuiderzee. In 1968 werd Zuidelijk Flevoland drooggelegd. Wij kwamen dinsdag en de eerste kipleden waren er al. Wij waren de 7e, aldus de heer Piet Verkade de campingbeheerder. Hij had alle plekken keurig ingedeeld in een mooie cirkel gemaakt met rood wit lint en blokjes met nummers. Extra elektra punten, perfect.

We werden naar onze plaats begeleid en het ging ordelijk, prettig, een schouwspel, telken male. Dus installeren, de luifel eraan en de al aanwezigenNajaarsweekend23 begroeten. Het was prachtig weer en dat zou volgens de voorspellingen nog een paar dagen zo blijven. Dus fietsen naar Zeewolde via de achteruitgang en dan zat je op de dijk. Na een eindje fietsen was er een afslag naar een veerboot waarmee je naar Horst kon. Er was een tijdschema, dus daar moet je opletten, anders sta je zomaar 40 minuten te wachten. Veel scholieren maken gebruik van dit veer.

Woensdags is er vanuit de NCC een koffieochtend in de kantine voor vaste kampeerders en wij waren ook welkom, was gezellig. De fabrieksvlag was al gezet door Ina en Henk. Die dag en donderdag en vrijdag kwamen er  nog meer equipes en ook weer naar hun toegewezen plek gebracht door mijnheer Verkade. Vrijdagochtend gezellig met z'n allen in een kring aan de koffie en eind middag was er van de NCC een happy hour.

najaarsweekend23zeewoldeZaterdag opening weekend door Rein, met clubvlag hijsen en het zingen van clublied en mededelingen voor het weekend. Bas vertelde over de gang van zaken die verband houden met de regels t.a.v. statuten en regelementen ter bescherming van rechten. Dat moet van overheidswege zo. Stel je voor dat er onrecht zou geschieden. Goed dat Bas en Janneke dit weten en er ons op attent maken! Er werd getrakteerd door Yvonne en John van Ieperen, zij waren 45 jaar getrouwd en het bruidspaar werd toegezongen. In de middag konden degenen die er interesse in hadden naar het Mechanisch Erfgoed Centrum gaan in Dronten. Op de 3e zaterdag van de maand draaien buiten veel machines onder stoom. In de hal vele oude grote en kleine dieselmotoren, waarvan er 1 even draaide, oude draaibanken en houtbewerkingsmachines met allemaal nog open aandrijfwerk, kan je nu niet meer voorstellen. Veel gereedschappen tentoongesteld in vitrines. Veel ah's en oh's. Boven was een afdeling met digitale ontwikkeling, oude televisies en de ontwikkeling in elektro en elektronica.

najaarsweekend23Buiten in de haven lag de ijsbreker "de Walvis" bouwjaar 1949, met 3 dieselmotoren Thomassen 8Fa,  vermogen 870 PK en kon met een vaart van 4,5 knopen ijsveld van 15 cm doorbreken. Ook was het schip van binnen te zien en in de machinekamer kreeg je een gehoorbeschermer tegen het lawaai van de draaiende motoren. Buiten ook een oude rijdende havenkraan, waarmee ze een demonstratie mast opzetten gaven.

Toen we weer terugkwamen, gingen we de spullen klaarmaken voor de barbecue. Het ging allemaal heel relaxed, nazit met een prachtige zonsondergang. Gewoon totdat het te kil en donker werd!! Echt mooi.

Zondag was het bewolkt en regen, toch de kring gemaakt toen het droog was om 12.30 uur en werd de vlag gestreken. Bij de caravan van Wim en Anouk kon eenieder een stuk taart halen. Een traktatie van de club! Ik vroeg aan Anouk ter gelegenheid van wat deze traktatie: "Omdat de regen gestopt is".

 

najaarsweekend23zeewoldeTussen de taart en het  restaurant was er een glaasje advocaat voor wie dat wil, dat is een initiatief van een paar leden, maar erg gezellig. Het is wel "kippig" al die gele glaasjes met room en  boerenjongens. Het bestuur vergadert dan. Het is voornamelijk met deze en gene

praten en vertrek van equipes die niet mee gaan pannenkoeken eten. Om half vijf moesten we bij het pannenkoekrestaurant zijn, dat was in Ermelo, eigenlijk een beetje ver, maar er gingen genoeg mensen mee.

Na het eten van pannenkoeken en toetjes en kakelen, gaan we terug naar de camping. Na afloop kwam  Dora ten val en kwam niet meer in de benen en had veel pijn. Dan is het fijn dat er een BHVer is Bert en ook mensen van het restaurant, die handelend kunnen  optreden. Dora werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht en Bert ging mee met haar. Ja, echt schrik bij iedereen, maar ook gerust  omdat er hulp was! Bij aankomst in het ziekenhuis, werd vastgesteld dat haar heup was gebroken. Hopende op een goed herstel.

Groet Hanneke tot april