Skip to main content
voorjaarsweekendkipmethefdak2023_helfterkamp_vaassen

Kipweekend, voorjaar 2023 te Vaassen

Ja het is weer zover, de maand april! Dus ook weer tijd voor de caravan. De Kompakt Die Kip Club – Kip met hefdak.
Wij kwamen dinsdag 11 april rond de middag aan op camping "De Helfterkamp" in Vaassen. Zonnig maar fris. Fijn!
Bart de campingbaas zag ons en zei "Welkom Thuis", nou ja zo voelt dat ook. We komen hier al voor het 15e jaar in het voorjaar tezamen. Goede camping. Er stonden al 5 equipes. Lekker de boel opgezet en even naar Vaassen gefietst.
De volgende dagen druppelen de caravans binnen en als het weekend vrijdag begint, was in de loop van de dag iedereen er wel.
Er waren dit weekend 38 caravans aanwezig. De vrijdagochtend begon met koffie bij de fabrieksvlag. Het is altijd gezellig zo`n kring vol pratende blije mensen. Mooi weer en in elk geval droog is belangrijk.
Er waren dit weekend 5 adspirant leden, dat is mooi en het is dan afwachten hoe zij het weekend ervaren.

Voorjaarsweekend23

Vrijdagavond inloop in de "Schuure", zelf consumpties meenemen. Er is geen ALV, omdat het bestuur niet voltallig is, maar iedereen welkom geheten en de nieuwe adspirant leden voorgesteld, en hierna gewoon gezellig kakelen met elkaar.

Zaterdag 10.30 uur eerst het hijsen van de clubvlag door Jantine Kreeft tijdens het zingen van ons clublied. Ook de nieuwe leden maken zoiets voor het eerst mee en als je dat niet erg vindt dan is het wel een soort van grappig, hierna in de kring gezellig koffie drinken, dat maakt veel goed. Je spreekt met elkaar over van alles en zo door de jaren heen ga je elkaar steeds meer kennen en je hoeft maar 1 ding te kunnen en dat is kamperen in een Kip met hefdak. Het was frismaar droog weer.

De zaterdagmiddag activiteit werd verzorgd door Henk Thuss en Joop Steinvoorte met een stadswandeling door Zwolle. Het was verzamelen bij parkeergarage Diezerpoort. Er waren 2 gidsen waaronder Joop en een collega gids.

Toen iedereen aanwezig was staken we de weg over en liepen over een brug die op zich een kunstwerk was, twee paden die golven en uitkwamen bij het prachtige theater "de Spiegel". De ruimte voor het theater zou bebouwd worden, maar door voortschrijdend inzicht en protest gelukkig niet gebeurd. Nu vrij uitzicht en een mooi beeld: een cirkelen daarin De val van Icarus.
Icarus is een mythologisch figuur en staat symbool voor de door geslagen ambitie van onze generatie.

Voorjaarsweekend23Vaassen

Toen verder langs "de Librije" een oude gevangenis, nu hotel en sterren restaurant. Kan je nog achter de tralies komen!
We liepen langs water, waar veel oude schepen lagen en zagen de stadsmuur met grote ronde toren. Er is veel mooi in stijl nieuw gebouwd en ook woningen in de stadswal nu. Maar ook een mooie Aldo van Eijk tuin waar je door kon lopen, met veel bijzondere bomen en planten. Er waren ook gedichten "Voel de zon die terugkaatst, Voel de schaduw van het troostend blad" volgens stadsdichter L. Brouwers. Ook zag je mooie opgeschilderde stroomkastjes Rana Berends met teksten erop. Echt een een rustpunt in de stad en na verder wandelen en vele verhalen met onder andere over de Moderne Devotie Zwolle,

ontmoetingshuis, Thomas a Kempis. Het gaat over vernieuwing van het christelijke gemeenschaps leven een hervormings beweging binnen kerk en maatschappij, een Reformatie. Toen gingen we richting van Waanders in de Broeren een boekenhemel in de Broerenkerk en naar binnen is nu in gebruik als boekwinkel van der Velde, erg mooi een must bij een dagje Zwolle, prachtig.

Uiteindelijk kwamen we op het plein bij het Zwolse Balletjes huis en konden betalen voor de rondleiding. Het was een mooie en leerzame rondleiding. Hierna hebben we in het Wijnhuis onder het genot van een drankje, nog even gezellige nagepraat.

Terug op de camping en om 20.00 uur inloop in de Schuure en de ALV, alle bestuursleden nu aanwezig. De adspirant leden werden nogmaals welkom geheten, kas controle goed, Henk treedt na 8 jaar af als bestuurslid, zocht najaars camping en de activiteiten voor de zaterdagmiddagen. Ina Koekkoek wilde hem wel opvolgen, verder is de vergadering goed verlopen en konden we weer vrolijk verder kakelen.

Zondag 8.00 uur wandelen met Joop en om 8.30 uur gym onder leiding van Ina en Jannie.

10.30 uur de gezamenlijke brunch, verzorgd door Anouk en vrijwilligers die de tafels dekten, zelf koffie en thee meebrengen, het was weer uitstekend verzorgd, mooie volle tafels en de gebakken eitjes bakkers Tonny en Thom en er was ruim voldoende.

Helfterkamp_Voorjaarsweekend23Vaassen

Aansluitend werd het weekend afgesloten met het strijken van de vlag door John Kreeften het zingen van het lied, die besloten hebben de club te verlaten aangezien zij een camper hebben aangeschaft.
Er zijn hierna al velen die zich klaarmaken voor vertrek en een deel blijft nog, zo gezellig al dat geroezemoes op het veld.
17.00 uur pannenkoeken eten met de langer blijvers of wie erna naar huis gaan en nog een pannenkoekwillen eten, er was een groot aantal deelnemers bij de "Honingpot" in Epe. Wij bleven nog tot vrijdag en hebben nog mooie fietsritjes gemaakt.

Het was weer een goed weekend, maar fris en droog de belangrijkste buiten momenten.
Tot ziens in Zeewolde, najaars camping NCC "de Distel", met als zaterdagmiddag activiteit een bezoek aan het MEC museum in Dronten.

Hartelijke groet, .
Hanneke Cretier