Skip to main content
najaarsweekendkipmethefdak2022_vlag

Kipweekend, september 2022 te Kessel.

Het was weer zover ! De kippen waren van stok gehaald en wie wilde/kon, ging op weg naar de Oda-hoeve in Kessel, Noord-Limburg.

Gedurende de week waren er al diverse equipes gearriveerd en dus werd er op vrijdagmorgen al heerlijk koffie gedronken in het zonnetje.

Maar vrijdagavond was het spul compleet en werd er, na enkele mededelingen van Rein, lekker gekakeld in de kantine van de camping. Met een speciaal welkom aan Wilna en Jan, die de caravan van hun ouders Bep en Piet Roode, bij velen van ons nog bekend, hebben overgenomen en die bij ons ’n weekendje kwamen ‘proefdraaien’. En daarnaast aandacht voor de afwezige zieken, waarvoor kaarten ter ondertekening klaar lagen.

Najaarsweekend22vlaaienZaterdagmorgen had ’n feestelijk tintje, want Janny en Gerrit te Pas vierden met ons hun aanstaande 50-jarig huwelijksfeest en trakteerden op heerlijke Limburgse vlaai. Onder het zingen van het clublied hesen zij samen de vlag en aldus was het weekend geopend.

Het bestuur had voor ’n leuk middagprogramma gezorgd en dus gingen velen mee boeren golfen bij Parkhoeve de Middelt in Kessel. In groepjes werd er met het klompje flink tegen de bal geslagen en werden de punten vergaard. Met nog ’n lekker drankje tot besluit kon er teruggeblikt worden op een succesvolle activiteit. En daarna was het natuurlijk barbecue-tijd op de camping ! Op barbecue, plaat , pan etc. werd er overal naar hartenlust gebakken en gesmuld. En ’s avonds was het weer als vanouds kakeltijd.

Hoe snel gaat zo’n weekend ! Het was alweer zondagmorgen en met paraplu of parasol gewapend schoven we alweer aan rond de vlag om met heerlijke vlaaien, ditmaal op initiatief van het bestuur, het weekend te besluiten. Maar niet nadat er enkele mededelingen werden gedaan over het voorjaarsweekend (14-16 april in Vaassen), het najaarsweekend (15-17 september in Zeewolde) en de UBO-registratie (is binnen, maar het bestuur moet nog aan de slag om de statuten daarbij te ‘moderniseren’, vervolg voorjaar). Het was Janneke, onze kersverse secretaris, die, onder het zingen van het clublied, de vlag streek en aldus het weekend besloot. Tussen de buien door genoten we van fijne dagen en, eerlijk toch, de gezelligheid moet je zelf maken en ’n regentje af en toe doet daar niets aan af.

Najaarsweekend22PatershofDe mensen, die vertrokken, werden enthousiast uitgezwaaid; voor de langblijvers stond er zondagavond natuurlijk nog het pannenkoekenfestijn op het programma, waarvoor Rita weer ’n prima adres had gevonden, nl. de Patershof op het Beringerzand in Panningen. 

Een heerlijk besluit !