Skip to main content
kampvuur-najaarsweekend-wagenborgen-2021

Het najaarsweekend in Wagenborgen 17 tm 19 september 2021

Hallo kippers, 

mini 20210918100107Hier volgt het verslag van een geweldig gezellig kip kompakt met hefdak weekend. Het begint bij ons met het `s morgens inpakken van de caravan, kleding, handdoeken en alles wat je nodig hebt van de keuken incl. boodschappen erin, de rest zit er al in. De kogeldruk controleren, de caravan achter de auto en om 11 uur kunnen we dan vertrekken richting het hoge noorden naar Wagenborgen, voor ons uit Hoogeveen is dat niet zover maar er zijn ook combinaties die 3 uurmoeten rijden om er te komen.

Onze navigatie gaf vreemd genoeg aan dat we via Groningen moesten rijden, er vanuit gaande dat dit de kortste route is hebben we die maar gevolgd maar uiteindelijk was dit verder dan over Veendam. Op 10 km van de plaats van bestemming volgde er een obstakel namelijk een wegomlegging, Wagenborgen was afgesloten en moesten het bordje K volgen, zo gehoorzaam als wij zijn hebben dit gedaan en moesten helemaal omrijden om via de andere kant Wagenborgen te benaderen maar ook daar ging het niet goed terwijl maar 4 km van onze bestemming waren moesten we het bordje L volgen maar dat zou betekenen dat we weer terug moesten rijden. Dat hebben we dus maar niet gedaan maar hebben een tussendoor weggetje gepakt. Een smal weggetje en aangezien er in de verte een tegenligger aankwam zijn we aan de kant
gaan staan waar een paar tegemoet komende fietsers in gele jassen voor onze auto stopten, ik dacht deze mensen willen ons waarschuwen dat we niet verder konden maar nee hoor het waren mensen die een auto met een kip compact met een hefdak caravan zagen en zeiden dat als we de camping zochten we op de goede weg waren.

Aangekomen op de camping was het al een gezellige boel, we dachten dat we één van de eersten zouden zijn maar niets was minder waar, velen waren ons al voor en waren druk met het kakelen en opzetten. Na een plekje uitgezocht te hebben zijn we gaan opbouwen. Maar we waren die dag zeker ook niet de laatsten velen kwamen nog na ons en het liep al lekker vol. Er zouden de volgende dag nog 7 combinaties komen. Daar we met z`n allen op één veld gingen staan waren er geen stroom aansluitingen genoeg en moest er gedeeld worden maar met een ruime plaats en 16 amp. aan stroom was dit geen probleem.
`S avonds werd er een kampvuur in een grote vuurschaal aangestoken en hebben een aantal personen er een gezellige
kakelavond van gemaakt.

Vrijdag morgen 10.30 uur lekker koffie drinken rond de vlag en kakelen over de vakanties en andere zaken die de afgelopen tijd gespeeld hebben. De rest van de dag was men vrij om te laten en doen wat men zelf wilde en kwamen de laatste combinaties binnen. Toen wij de hond uitlieten kwamen we nog een paar houtstropers tegen die al weer materiaal aansleepten voor nog een kampvuur in de avond en ook hier werd er weer heel wat af gekakeld, gezellig bij elkaar in donker rond het kampvuur tot het hout op was.

mini IMG2112Zaterdagmorgen 10.30 uur koffie rondom de vlag en het weekend openen, en tijdens het clublied zingen de vlag hijsen maar voor dat we daar aan toe kwamen kwam er een cameraploeg van RTL noord (expeditie grunnen vandaag) het veld oplopen, ze waren getipt en kwamen eens kijken naar 35 kip compact caravans met hefdak in een kring, blijkbaar voor een buitenstaander nogal vreemde gebeurtenis en eigenlijk is dat ook wel zo, heel bijzonder zo`n groep mensen met allemaal de voorliefde voor deze caravan. Tijdens de opname werd het clublied gezongen onder leiding van Yvonne die de canon regelde en de vlag die door Ali werd gehesen.
Na het vertrek van RTL werd er nog stil gestaan bij het 60 jarig huwelijk van Alie en Andries en het overlijden van onze oud voorzitter Madelon eerder dit jaar waar een minuut stilte voor werd gevraagd, ook werd er door de vereniging een heerlijk koek van de plaatselijke bakker uitgedeeld. Na de mededeling van de barbecue aan het eind van de dag, een wandeling de volgende morgen, een ochtendgymnastiek en het pannenkoeken eten aan het eind van die dag werd de opening afgesloten en was men de rest van de dag vrij.
Mooi tijd om even Appingendam te bezoeken met z`n overhangende keukentjes waar we trouwens meerdere kippers tegenkwamen en barbecue vlees enz. te kopen. Om 17.00 uur werd er weer verzameld rondom de vlag en ging een ieder zijn barbecue, stoelen, tafel en het eten en drinken klaarzetten en werd er wederom weer gezellig gekakeld en gegeten.

mini IMG20210918110756Goedemorgen, zondagmorgen, de laatste club dag die voor de ongeveer 10 wandelaars begint om 8.30 uur en die onder leiding van Joop (stadsgids in Zwolle) maar het een uitdaging vind om ons rond de camping 5 km lang bijzondere dingen te laten zien voorzien van de nodige uitleg omtrent de geschiedenis ervan. Terugkomend op de camping is inmiddels de ochtendgymnastiek onder leiding van Ina begonnen ook hier zijn ongeveer 10 personen op afgekomen, heerlijk bewegen op muziek.
Zoals gewoonlijk is het om 10.30 weer verzamelen rondom de vlag, er wordt gezongen voor Andries en Alie vanwege hun 60 jarig huwelijk waarna er een speech van Andries volgt en een traktatie van hun samen, dit samenzijn is ook het moment dat het clublied weer gezongen wordt en de vlag nu door Andries gestreken wordt dit alles natuurlijk onder het genot van je eigen koffie en het nodige gekakel, er wordt gevraagd wat de aspirant leden er van vonden en gevraagd wordt naar de eventuele opmerkingen, bezwaren enz. Hierbij is het officiële gedeelte afgelopen en rest ons alleen nog het pannenkoeken eten om 17.00 uur dit maal in het restaurant en niet zelf bakken zoals wij dachten.

Een aantal van de kippers vertrekt vandaag maar de blijvers zijn volgens mij ook allemaal bij het pannenkoeken eten waardoor de kok het zweet al uit heeft voor hij/zij is begonnen, allen zijn we hongerig en er is niet tegen te bakken waardoor er soms even gewacht moet worden en door het wachten het er niet op lijkt dat onze honger ook snel gestild wordt maar wij er nog wel even gezellig er op los kunnen kakelen. Wij staan op om te vertrekken maar worden door Thom terug verwezen naar onze stoel, ha, ha, er volgt namelijk nog een verrassing, IJs. Iets wat er altijd wel ingaat, goed van Thom om ons even tegen te houden. Voldaan en uitgekakeld keren we terug naar de caravan.

Wat toch weer een heerlijk weekend, prachtig weer, fijne mensen en goed georganiseerd.
Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg, organisatoren, bedankt en tot het volgend samenzijn.
Wij hebben er in ieder geval van genoten,
Piet en Leny

IMG 8890