Skip to main content

Ons voorjaarsweekend in Vaassen 16 tm 18 april 2021

Na het schrappen van het voorjaarsweekend 2020 vanwege COVID-19 stond dit jaar een nieuw weekend gepland op 16, 17 en 18 april 2021. Natuurlijk wederom in het mooie Vaassen op onze geliefde voorjaarscamping de Helfterkamp. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, want we konden heerlijk genieten van ‘samen buiten zijn’. Af en toe een fris windje of een voorbijgaande wolk, maar de zon speelde de hoofdrol.

IMG 8876

Nadat alle kampeerders hun plekje in die voorafgaande week en zelfs op vrijdagavond nog gevonden hadden, openden we zaterdagmorgen officieel dit Kipweekend met samenzijn rond de vlag onder het genot van koffie, thee en veel gekakel. John, onze voorzitter, had diverse mededelingen, waaronder het financieel verslag (met dank aan Els en Tinus), het voorstellen van twee aspirant-leden paren, de organisatie rondom het eieren-bakken van zondagochtend voor het ontbijt, de te sturen kaarten aan Madelon (die vanwege haar verslechterde gezondheid hier jammer genoeg niet meer bij aanwezig kon zijn), over het wandelen op zondagochtend én, nieuw, het beweeg-programma van Ina.

IMG 8870

Genoeg te doen dus en geen weekend om jezelf te vervelen, al stond er dit keer wederom geen zaterdagmiddag-excursie op het programma door de Corona-maatregelen. Geen beletsel, want er werd druk gewandeld en gefietst, gebridged en gekeuveld, gewinkeld en wat dies meer zij.

Was de vrijdagnacht nog een erg koude, met temperaturen tegen het vriespunt, na de mildere zaterdagnacht verzamelden we ons weer allemaal op het veld rondom de vlag voor het ontbijt, waarbij we een heerlijk gebakken eitje, met naar keus met spek of kaas, voorgeschoteld kregen door Ineke, Tonny en Thom. Zo’n ontbijt/brunch loopt gezellig uit en terwijl de eersten alweer bijna in de startblokken stonden om hun caravan in te gaan pakken, nam onze voorzitter nogmaals de microfoon ter hand om allen, die aan het welslagen van het weekend hadden meegewerkt, te bedanken, de aspirant-leden naar hun ervaring te vragen, te vertellen over het samen pannenkoeken-bakken/eten om 17.00 uur die middag op het veld en, last but not least, de oorkonde voor het 25-jarig lidmaatschap te overhandigen aan Corry en Jaap Ras (die afgelopen najaar ook 50 jaar getrouwd waren) en aan Rita en Joop Steinvoorte.

Na die tijd ging ieder zijns/haars weegs en zo vertrokken er in de loop van de middag en avond diverse equipes, terwijl er ook waren, die er nog enkele dagen aan vastknoopten.

Al met al was het een geslaagd weekend en wat fijn, dat we zo weer heerlijk samen buiten konden kamperen !

 

IMG 8890