Ons najaarsweekend in Mander van 20 tot 22 september 2019

Zoals gebruikelijk zijn die dagen nooit te strak afgebakend. Deelname aan het programma is geheel vrijblijvend. Sommige Kippers komen al een week van tevoren en zorgen dan voor een hartelijk ontvangst.
Vrijdagmorgen tijdens het koffiedrinken in de kring is drievierde van de groep al aanwezig. Het is mooi weer en we staan in de prachtige omgeving van een beschermd natuurgebied met glooiende heuvels. Helaas gaat de voorzitter door familieomstandigheden terug naar huis.
Onze penningmeester die 6 weken geleden een open hart operatie heeft ondergaan, is er wel. De secretaris neemt de microfoon ter hand en ontpopt zich als een humorvolle leider. ’s Avonds bij het gezamenlijk ‘kakelen’ wordt het programma nog eens herhaald en wordt de nieuw opgezette website gepresenteerd. Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld er schriftelijk commentaar op te geven.

IMG 8876

Zaterdagmorgen wordt tijdens het clublied de vlag gehesen en daarmee is het ‘”Kompakt die Kip club “-kampeerweekend officieel begonnen. Vanwege een 40 jarig huwelijksjubileum worden we verrast op een heerlijke plak Twentse krentenwegge.

Die middag om één uur wordt er gefietst door 26 liefhebbers en 2 begeleiders in gele hesjes. Begeleidt door een gediplomeerde EHBO-er met AED koffer worden we het bos ingestuurd. De molen van Frans is die middag gesloten, wat ons nogal bevreemdt, omdat het een voorlichtingscentrum is van natuurmonumenten. Wel kan men er zondagmiddag terecht voor een maaldemonstratie of om een velletje papier te scheppen. De molen van Bels ligt inderdaad een steenworp verder, daar is het informatiecentrum ‘IJs & Es’ wel open. Er is veel informatie over het Dal van de Mosbeek. We gaan verder over de Hezingenberg. Een hele klim. Als je denkt dat je boven bent moet je nog een stukje hoger. Bij de prachtige gele mosterdzaadvelden wachten we even op elkaar, voordat we het bos van ‘t Springendal in duiken. Een mooi gezicht al die Kippen als eenden achter elkaar op de smalle bospaadjes. Na nog wat gevaarlijke oversteken bij Oud-Ootmarsum, rijden we Ootmarsum binnen.

Op het kerkplein is er plaats voor 28 fietsen. En ook al raak je het fietssleuteltje kwijt, geen nood, de eerlijke vinder brengt het naar de balie van het dichts bij zijnde café. Het is wel even uitkijken bij die rare afstapje van de ijscoman. Ootmarsum is een gezellig stadje met oude gevels, leuke terrasjes en mooie galeries. Het uurtje dat er voor is uitgetrokken vliegt dan ook voorbij. Om kwart voor vier zit iedereen weer in het zadel. Op naar de Kuipersberg. Hier kunnen we genieten van een wijds panorama. Van links naar rechts zien we de kerncentrale in het Duitse Lingen dampen, de Alfatoren van Enschede, de Universiteit Twente en een deel van Hengelo.

Helaas verloopt het laatste deel van de tocht niet zonder hindernissen. ‘Lekke band’ wordt er geroepen en tijdens die stop krijgt iemand een Hypo en rolt in een droge sloot. Onmiddellijk wordt er hulp geboden en het ‘thuisfront’ wordt opgeroepen en alles lijkt op dat moment weer op z’n pootjes terecht te komen.

IMG 8870

Terug op de camping wordt de barbecue gestart. Al met al een druk programma die dag. Gelukkig kunnen we die avond weer uitpuffen in de kakelruimte. We worden verrast door de club foto’s en instructie filmpjes.

Op zondag om half 9 staan de vroege vogels klaar voor de traditionele ochtendwandeling. Naar de Cirkels van Jannink gaat de tocht, met veel achtergrond informatie. Het weer nodigt uit om buiten te gaan ontbijten. Daarna strijken we om 11 uur de vlag. De eerste koppels nemen alweer afscheid. Anderen vullen de middag met een eigen activiteit. Zo gaan wij met een groepje naar de Manderveense Aardbei waar je zelf aardbeien kunt plukken. We doen ons te goed aan een grote coupe ijs met aardbeien en slagroom en maken ons ongerust over de hoeveelheid calorieën die we dit weekend op de E-bikes niet meer kwijt zullen raken.

Om 5uur staat die middag het facultatief pannenkoek eten bij tante Sien in Vasse gepland. Er worden opmerkelijk veel boeren pannenkoeken met kaas groente en spek besteld. Sommigen rijden daarna naar huis, anderen fietsen terug naar de camping. Om half elf zitten veel groepjes nog voor de caravan. Wel zonder voortent want voor maandag is er regen voorspeld.

De zaterdagmiddag had nog een bitter staartje. De dame blijkt door haar val bij de ijscoman een gescheurde enkelband te hebben opgelopen. De man die in de sloot belandde blijkt 5 ribben te hebben gebroken, maar is toch blij, dat hij het weekend heeft voortgezet. Wel een beetje triest na zo’n mooi weekend.

IMG 8890

logokompaktdiekipclub
Dé club voor fans van de
Kip Kompakt met hefdak!
logokompaktdiekipclub

© 2019-2020 - Alle recht voorbehouden aan Kompakt die Kip club - Vervaardigd door De Jong One!