Nieuws
U bent bezoeker nummer:

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !

 • Sinds 1 juli 2012 gelden er in het buitenland alweer wat nieuwe regels voor wat betreft het rijden met de caravan. Informeer u goed en ga veilig op reis!!

  Nieuwe regels Frankrijk per 1 juli 2012
  Alcoholtester verplicht in Frankrijk
  Het decreet dat de aanwezigheid van een alcoholtester verplicht voor alle bestuurders is op 28 februari 2012 in het Franse Staatsblad verschenen. Deze regel geldt ook voor toeristen en gaat in werking op 1 juli 2012. Wie niet in orde is tijdens de overgangsperiode, tussen 1 juli en 1 november 2012, zal een waarschuwing krijgen. Vanaf 1 november 2012 word je bestraft met een boete van € 11.


  De alcoholtester
  Het gaat om blaastests die voorzien zijn van een vermelding “CE” (Conformité Européenne) of “NF” (Norme Française). Deze alcoholtests zijn onder andere verkrijgbaar bij de apotheek en auto speciaalzaken (stukprijs ongeveer € 2). De tests blijven ongeveer 2 jaar geldig. Een elektronische tester die voorzien is van de vermelding “CE” of NF” is ook toegestaan, maar deze kost € 100 tot € 150.


  Hoe gebruiken?
  Bedoeling is dat de bestuurder bij twijfel over zijn alcoholgehalte zelf kan bepalen of hij wel of niet zijn een voertuig te besturen. Het gebruik van de test is niet verplicht. Aangezien je bij een controle steeds een niet-gebruikte test moet kunnen voorleggen, is het raadzaam om minstens twee alcoholtesters aan te kopen. Als je de test wil gebruiken, wacht je best een half uur na je laatste consumptie om een zo correct mogelijke benadering van je alcoholgehalte te krijgen.


  Waarom?
  Rijden onder invloed is één van de belangrijkste oorzaken van dodelijke ongevallen, ook in Frankrijk. De Franse overheid werkt daarom op twee pistes:
  * Sinds 1 december 2011 geldt de verplichting voor (uitgaans)gelegenheden die alcohol serveren en
    ’ s nachts open zijn om hun klanten alcoholtests ter beschikking te stellen.
  * Vanaf 1 juli worden alle bestuurders verplicht een alcoholtest in de wagen te hebben.
    De wet “Elke bestuurder van een gemotoriseerd voertuig, uitgezonderd bromfietsen, moet in het bezit
    zijn van een nog niet gebruikte alcoholtest (éthylotest).”


  Bron: http://www.vab.be/nl/actueel/dossiers/dossiertekst.aspx?Id=382&ptnr_mid=3162840&ptnr_rid=29575096

Laatst bijgewerkt:
29 september 2018
| HOME | EMAIL   |
¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤