Kip Kompakt met hefdak
U bent bezoeker nummer:

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !
Kip modellen onderscheiden zich door kwaliteit en vernuft. De Kip Kompakt is een kleine caravan zonder of met een hefdak (tegenwoordig heet dit: variotop). Wij focussen ons op de modellen mèt hefdak. Onze leden hebben een Kip Kompakt of Vision. Er zijn leden met een nagenoeg nieuwe caravan maar er zijn ook nog heel wat oldtimers in de club. De oudste caravans zijn soms wel ouder dan 25 jaar! Voor een Kip is dat geen uitzondering. Alle Kip hefdak modellen hebben gemeen dat het zeer hanteerbare caravans zijn en daardoor echt geschikt zijn om mee rond te reizen. De kompakte afmetingen van dit type caravan biedt vele voordelen. Vanwege de geringe hoogte is deze bijvoorbeeld gemakkelijk te parkeren in de garage of onder de carport. En vanwege het lage gewicht is iedere Kompakt te trekken door de meeste kleine, zuinige auto's. Caravanspiegels zijn vaak ook niet nodig, omdat de caravan nauwelijks breder is dan de trekkende auto.

In 1980 maakte KIP de allereerste Kompakt: de KK300. Deze bleek een succes, want al spoedig verscheen in 1984 het iets grotere broertje de KK400 en in 1987 de KK420. In 1989 kwam de eerste KK32 en KK37 op de markt. De caravans kregen verschillende uitvoeringen zoals bijv. met de eind- en middenkeuken. Ook gaf KIP vele typeaanduidingen mee, zoals de AK, EK, EKV, MK, TC, MKV, etc. Op het internet komt u al deze verschillende types tegen.

Het succes bleef maar door gaan. In 2007 wilde KIP zelfs een futuristische cross-over met de naam Kip Hybrid ontwikkelen. Maar door omstandigheden bleef dit ontwerp op de tekentafel achter en is voor zover bekend nimmer uitgebracht.

Na de doorstart maakt Kip nog steeds de Kompakt. De grote hit op dit moment is de nieuwe Shelter Limited Edition, gemaakt op basis van de alom bekende KK300.

> Lees hier verder voor instruktieboekjes e.d. en hier voor de Bibliotheek

>  Bekijk hier KIP Kompakt-nostalgie.

Nieuw. De jubileum Kip: Kompakt 300 AK 33 jaar!! Klik hier voor info.
Concept Kip Hybrid
Kip Kompakt KK400 1984
Laatst bijgewerkt:
29 september 2018
| HOME | EMAIL   |
¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤