Internet op de camping
U bent bezoeker nummer:

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !

Welkom op
www.kipmethefdak.nl,
de website
van de Kompakt die
Kip-club.

Deze site geeft
u alle informatie
over onze club,
de geschiedenis van
Kip Caravan,
handige links
en
een afschermd
gedeelte speciaal voor
onze eigen leden.

Als u vragen of
opmerkingen heeft,
stuurt u ons dan
een email door op de
knop onder aan deze
pagina te klikken.

Veel plezier met
uw
Kip Kompakt-hefdak-
caravan !
Vorig jaar hadden wij op de camping een inlogcode gekocht om draadloos te kunnen internetten via de op de camping aanwezige (KPN-)hotspot. Dit bleek zonde van de betaalde € 10 per week, want het signaal was zwak en onstabiel en je kunt maar met één apparaat internetten (als dit al lukt...). Omdat ik dit de komende vakantie "beter" wil, heb ik me even verdiept in twee oplossingen en deze beide uitgetest tijdens een midweekje in Centerparcs en tijdens het voorjaarsweekend 2013 in Vaassen.
Laatst bijgewerkt:
29 september 2018
| HOME | EMAIL   |
  • Oplossing 1: software-matig.
    Met het programma Connectify kan je van je eigen laptop een eigen hotspot maken en hiermee dan (afgeschermd!) met zowel je laptop, mobiel en tablet op internet. Zie o.a. de website http://tweakers.net/meuktracker/23484/connectify-20015387.html
    Dit werkt. Je hoeft maar één keer een inlogcode te kopen en kunt zowel met je laptop en je mobiel en je tablet op internet. Met deze (goedkope) oplossing blijft je echter wel afhankelijk van de sterkte van het signaal op de camping.

  • Oplossing 2: hardware-matig.
    Een (veel) betere oplossing is een wifi-repeater. Ik heb tweedehands een Ruckus Metroflex 2211 wifi-repeater aangeschaft. Dit apparaat pikt het draadloze signaal op en zendt het versterkt weer door naar al je draadloze apparaten. Je maakt ook nu je eigen (beveiligde) hotspot, maar met een veel sterker signaal. Dit werkt echt verbluffend goed en je hoeft maar één keer een inlogcode te kopen. Op het apparaat kan je zelfs optioneel een omni-antenne aansluiten welke het signaal direct uit de lucht oppikt, maar is, afhankelijk van de omstandigheden, niet altijd nodig.

Leden die meer informatie willen of willen weten hoe je e.e.a. installeert kunnen een emailtje sturen aan de webmaster.
¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤   Welkom op www.kipmethefdak.nl, de leukste caravan-website van Nederland!!   ¤¤¤   De Kipcaravans staan weer in de stalling, de foto's zijn geplaatst, het kampeerseizoen zit er weer op...!!!    J   ¤¤¤ Tot volgend jaar allemaal.   ¤¤¤